Naar het inspiratie overzicht

Deel dit bericht  
18-12-2017 / Blog
Arjen van Berkum ///

With a little help from my friends


Organisaties worstelen vandaag met een veelheid aan uitdagingen. Een soort van vierkant, zo zie ik dat. Aan de ene kant ontploft de arbeidsmarkt. Aan de andere zijde stijgt de vraag naar innovatie de pan uit. Daarbovenop knelt de continue druk om kosten te reduceren. Tot slot is daar het vlak waar de techniek alles gezellig op z'n kop zet. HELP!

 

Tijd voor hulptroepen

Terecht dat u denkt: een bijna onmogelijke puzzel. Zeker naarmate uw organisatie groter wordt, complexer of gedreven door regelgeving. De truc is niet om uit te gaan van wat we allemaal zélf weten, maar om ons te laten helpen door specialisten die hun specifieke kennis inbrengen. Bouwstenen, inspiratie, kruisbestuiving. Voor élke vraag die bij u speelt. Laat me wat mogelijkheden noemen.

 

Het begint met betere ideeën
Als manager hebt u doorgaans geen gebrek aan ideeën. Maar bent u ook zeker van de trefkans ervan? Als u zich dat afvraagt, moet u eens praten met Joost Blatter van Bright Alley. Samen met  Sander Appel van Conclusion Digital  helpt hij u om uw creativiteit optimaal te benutten. Dat gebeurt op basis van Design Thinking en met uitdagende werkvormen. Zo stelt u uw eigen ideeën- en prioriteitenlijst snel samen.

 

Van idee naar impact
En zeker: ideeën moeten landen. De stap naar de praktijk. Liefst meteen. Daar hebben wij een recept voor ontwikkeld. De digitale versneller. Daarvoor neemt u contact op met Dan Korving van Conclusion Implementation of Jeroen Borst van Conclusion Digital. Een tip van de sluier: een slimme ontsluiting van uw back-end. Vanuit de klant en vanuit het proces gedacht. Niet vanuit de techniek. Wél met gebruik van techniek.

 

Het beste uit uw mensen
We zijn er nog niet: want hoe zit het met uw personeel? Te veel mensen met de verkeerde kwalificaties? Of te weinig met de goede? Soms werkt ook de cultuur tegen, en krijgt u er de vinger niet opgelegd. Ik adviseer u om hierover te praten met mijn collega Erik de Jong van Bright Alley. Hij helpt u zeker aan nieuwe inzichten. Of is het tijd voor robotisering? Dan staat mijn collega Robbrecht van Amerongen van AMIS  u graag te woord. 

 

Talent voor techniek

En ja, dan is er nog de techniek. En die gaat enorm snel. U zit hopelijk al in de cloud, fijn. Maar u wilt natuurlijk verder. Denk bijvoorbeeld aan uw security - daarmee staat of valt uw reputatie. Welnu, bel dan met Michiel Croon van Conclusion FIT en praat eens met hem over zijn redenen om de techniek te omarmen. Het zal u verbazen hoe techniek en business elkaar steeds ingrijpender versterken.

 

Het ultieme doel: alles werkt samen
Slimme ideeën, effectieve implementatie, een inspirerende werkcultuur en een technische horizon. Dit is wat we nu noteren. Blijft er nog één stap te gaan: al deze kwaliteiten samenvoegen. Want door samenhang gaat u echt disruptief aan de slag. Daar ben ik van, zoals u weet. Ik ben ervan overtuigd dat als je op alle fronten de strijd aangaat, je door het vierkant van problemen heenbreekt en succesvol bent. U wilt een organisatie waarin alles met alles samenwerkt? Bel of mail: ik bied u graag de helpende hand en dat geldt uiteraard ook voor de andere 1.299 Conclusion collega's. 


Naar het inspiratie overzicht