Naar het inspiratie overzicht

Deel dit bericht  
17-05-2017 / Blog
Erik de Jong ///

Met een knipoog naar de Matrix


Location Based Learning haalt het nog niet bij de beroemde scene uit de Matrix, waar hoofdrolspeler Neo via een plug naar zijn brein zich in luttele seconden een vechtsport eigen maakt. Maar voor een deel gaat de vergelijking tussen beide fenomenen op: het simpelweg aangereikt krijgen van kennis op de plek waar je die op dat moment nodig hebt.


‘Ben je nieuw hier?’
Zoals Neo in de Matrix wordt geprepareerd op een nieuwe omgeving, zo kan Location Based Learning medewerkers voorbereiden op onbekende situaties. Bij hun eerste werkdag bijvoorbeeld. Je krijgt een filmpje te zien over wat jouw afdeling precies doet. Of je komt aanrijden bij een klant, een fabrikant van hoogwaardige materialen. Pieppiep! Daar verschijnen de veiligheidsrichtlijnen al op je mobiel. Location Based Learning biedt alles om nieuwe werkomgevingen te kennen en te verkennen. Inclusief de daar geldende eisen en instructies. Een naadloze aansluiting op de praktijk. Met als gevolg een betere performance.

 

Hoe Location Based Learning werkt?
Location Based Learning maakt gebruik van objecten die contactloos verbinding maken met smartphones en tablets. En aangezien tweederde van de Nederlandse bevolking deze mobiele apparaten gebruikt, is Location Based Learning eenvoudig en laagdrempelig.

 

Vijf op een rij

Welke manieren van ‘connectie’ er al zijn? We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

 

1. Beacons
De beacon verzendt een bluetooth-signaal. Binnen zijn bereik ontvangt u automatisch berichten. Inmiddels zijn er al stickervarianten die op objecten geplakt kunnen worden.

 

2. QR-codes
Door met een app een QR-code te scannen, verschijnt er relevante informatie voor u: een film, tekst of vraag.

 

3. NFC
‘Near Field Communication’ is een contactloze methode om snel informatie uit te wisselen. Dat gaat al net zo makkelijk als contactloos betalen en contactloze tickets, wat ook vormen van NFC zijn. NFC ontwikkelt zich razendsnel.

 

4. Augmented Reality
Deze technologie werkt als een virtuele laag over de werkelijkheid. Denk aan Pokemon GO. Of bekijk deze Augmented Reality-demo van Bright Alley over de werking van een koffiemachine.

 

5. HoloLens
Een nieuwe technologie van Microsoft waar hologrammen de echte wereld verrijken. Bijna levensecht zelfs, zo blijkt uit deze werkinstructie van Thyssenkrupp.


Aan de slag op uw locatie? Dat kan!

De voordelen van Location Based Learning zijn in elke branche effectief in te zetten. Neem contact op met Erik de Jong van Bright Alley. Hij neemt u graag mee in de wereld van performance support!

 


Naar het inspiratie overzicht