Naar het inspiratie overzicht

Deel dit bericht  
13-06-2017 / Blog
Arjen van Berkum ///

Koppie onder in de naderende automatiseringsgolf? No way!


Big Data, Artificial Intelligence, robotisering… Het zijn sprekende exponenten van de grote automatiseringsgolf die op ons af raast. Of eigenlijk zijn het héél veel golven tegelijk. Bang om koppie onder te gaan? Niet nodig. Lees hier hoe we met Limburgse partners de woeste baren van de Digitale Transformatie trotseren!

 

Hoe top is Topdown? 

De naderende automatiseringsgolf maakt één ding helder: organisaties moeten op de juiste manier zijn opgeleid en ingericht om de Digitale Transformatie te kunnen weerstaan. Thema’s als ‘de technologisch gedreven transparante organisatie’ en ‘de data gedreven organisatie’ zijn dan ook niet weg te denken uit de bingo van management consultants. Ook zien we vanuit de top gedreven transformatie op basis van efficiency in processen en voorspellende analyses in onderhoud: ze leveren grote voordelen op. En al is het aantal leiders dat zo werkt nog niet zo heel groot; het peloton digi-denkers in de hogere echelons stijgt fors. Geen wonder: tussen nu en drie jaar loopt het aantal devices (IoT dus) op tot meer dan twintig miljard! Over urgentie gesproken.


De kracht komt van binnenuit 
Tot zo ver de topdown-acties. Is dat alles? Wat mij betreft niet. Want stelt u zich eens voor hoeveel verandering er te behalen is, als die spontaan in de organisatie kan ontstaan. Eigen initiatieven om de organisatie te verbeteren, processen te veranderen en te optimaliseren, klanten beter te helpen en misschien zelfs hele nieuwe producten en diensten neer te zetten. Hoe cool is dat! Dat is niet heel ingewikkeld. Als iedereen maar toegang heeft tot de juiste kennis en informatie. En als er meer is dan een ideeënbus. Of ga nog een stap verder: richt samen met je business partners, universiteiten en/of overheden een ecosysteem in om deze transformatie op gang te brengen.


Supertrots op de Smart Services Campus

Ruim twee jaar geleden is Conclusion in de Smart Services Campus in Heerlen gestapt. Juist hierom. Samen met APG, de provincie Limburg én de universiteit van Maastricht ‘leven’ we als eerste in de regio in een ecosysteem. We hebben ondertussen ruim 80 mensen in Heerlen aan het werk en we mikken op meer. Zo initiëren en bouwen we aan een gezonde bedrijfseconomische balans met klanten in Limburg. Hiervoor zetten we nu de eerste, concrete stappen. Puur ondernemen.


Surfen op een golf van kansen
Als u mij vraagt wat Conclusion te zoeken heeft in Heerlen en Limburg, dan zijn dat voor mij niet de mooie natuur, de mensen, of de mogelijkheid om geld te verdienen. Nee, voor mij is het letterlijk het surfen op de golf van de kansen die het ecosysteem ons biedt. Golf na golf van Digitale Transformatie drijvers: Blockchain, Bitcoins, Artificial Intelligence, IoT, Virtual Reality, ML, DL, UX en nog veel meer. U mag het gerust weten: dit is wat we het liefste doen! Dus wilt u een keer met mij kletsen, dan kunt u mailen! Ik ontvang u graag…

 


Naar het inspiratie overzicht